Επετειακή εκδήλωση στο Μουσικό σχολείο Τρικάλων για τα 20 χρόνια λειτουργίας του

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού σχολείου έλαβε χώρα η πρώτη επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του σχολείου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε μια ιστορική αναδρομή από τις ενέργειες της ίδρυσης του σχολείου μέχρι και σήμερα. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι συνέλαβαν την ιδέα, ενήργησαν για να την  υλοποιήσουν αλλά και εκείνοι οι οποίοι στη συνέχεια δημιούργησαν και οργάνωσαν ένα σχολείο από το μηδέν και στήριξαν και υπηρέτησαν το σχολείο, όλοι προσκλήθηκαν και από τη θέση του ο καθένας μίλησε με λόγια θερμά για ένα σχολείο κόσμημα στην πόλη. Ο κ. Ηλίας Πατσιαρίκας, πρώην προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, που είχε την ιδέα, ο κ. Γεώργιος Κουβέλας, που ενήργησε ώστε να υποβληθούν οι πρώτες αιτήσεις για τη φοίτηση στο σχολείο, η κ. Βασιλική Κάκλα, η σημερινή διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, η οποία όχι μόνο συμμετείχε στην πρώτη επιτροπή εξετάσεων, αλλά και από τη θέση της πρώτης υποδιευθύντριας στήριξε το σχολείο και συνέβαλε στην οργάνωσή του, ο κ. Παναγιώτης Καλαμπάκας ο πρώτος διευθυντής του σχολείου, ένθερμος υποστηρικτής και ακούραστος βοηθός στο έργο του, η κ. Μαρία Καρατώλου μουσικός η ίδια και επόμενη διευθύντρια, ο κ. Βασίλης Παπακώστας διευθυντής στο νέο κτήριο του Μουσικού σχολείου, όλοι πολύτιμοι βοηθοί και αρωγοί του, ήταν παρόντες και διηγήθηκαν ο καθένας από την πλευρά του την εμπειρία τους από το σχολείο ? και επειδή η ιστορία μαθαίνεται καλύτερα από τις πηγές και από τα πρόσωπα που τη δημιούργησαν, γίναμε μάρτυρες αγνώστων πτυχών της πορείας του σχολείου στον χρόνο και πληροφορηθήκαμε για τα πρώτα βήματα του σχολείου, τις πρώτες δυσκολίες και διαπιστώσαμε ότι χάρη στην αγάπη, τον μόχθο και το πείσμα τους το σχολείο απόκτησε τον δικό του χώρο και έφτασε στο σημείο από την άποψη της ποιότητας αλλά και του μεγέθους που βρίσκεται σήμερα. Παρόντες και κάποιοι από τους πρώτους δεκατρείς μαθητές του σχολείου, εκπρόσωπος των οποίων μίλησε με συγκίνηση για τα πρώτα μαθητικά χρόνια (ο Ιωάννης Μπάος). Τέλος η σημερινή πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η κ. Ελένη Μπραζιτίκου ανέδειξε την ιστορία αλλά και τους σκοπούς και τη στήριξη του Συλλόγου προς το σχολείο.

Και στο δεύτερο μέρος πια τον λόγο πήραν οι καθηγητές μουσικής και οι μαθητές. Πέντε από τα μουσικά σύνολα του σχολείου παρουσίασαν τη δουλειά τους. Καλοδουλεμένη μουσική και νεανικές φωνές ήχησαν στην αίθουσα και απέδειξαν στους παρευρισκόμενους την αξία της μουσικής εκπαίδευσης και την ποιότητά της. Μαθητές από την Πρώτη Γυμνασίου μέχρι την Τρίτη Λυκείου έπαιξαν και τραγούδησαν, χαρίζοντας στο ακροατήριο αισθητική απόλαυση. Αισθάνεται κανείς υπερηφάνεια για τους μαθητές, οι οποίοι σε μικρό χρονικό διάστημα μαθαίνουν τόσα πολλά. Συμμετείχαν το Σύνολο Εγχόρδων Λυκείου με υπεύθυνο τον κ. Πρόδρομο Κούκο, το Τρίο Σαξοφώνων με υπεύθυνη την κ. Στέλλα Φούρλα, το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής με υπεύθυνο τον κ. Ιωάννη Μπέη, το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής με υπεύθυνο τον κ. Νικόλαο Κοφίνα και το Σύνολο Έντεχνου Τραγουδιού με υπεύθυνο τον κ. Γεώργιο Αγγέλη. Επιπλέον συμμετείχαν και οι συνάδελφοι μουσικοί Σδρόλιας Αλέξανδρος, Λάμπας Κωνσταντίνος και Νικολαΐδης Νικόλαος. Οι αναμνηστικές φωτογραφίες και οι θερμές ευχές για πρόοδο μαθητών και καθηγητών έκλεισαν την εκδήλωση.

Το σχολείο μας πια είναι 20 χρονών. Έχει προσφέρει αδιάλειπτα 20 χρόνια μουσικής εκπαίδευσης, γνώσης, καλλιέργειας, πολιτισμού και τέχνης. Αξίζουν ευχαριστίες στους γονείς και στους μαθητές που εμπιστεύονται το σχολείο, στους καθηγητές οι οποίοι στηρίζουν με το έργο τους το σχολείο και τέλος σε όλους εκείνους οι οποίοι βοηθούν με κάθε τρόπο το σχολείο. Ας είναι ρόδινο το μέλλον του!

Η διευθύντρια του Μουσικού σχολείου

Βασιλική Λύτρα

MusicSchoolTrikala