Συμμετοχή του σχολείου στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Στις 4 Δεκεμβρίου το σχολείο μας συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου Τρικάλων.

Πρόκειται για μη διαγωνιστικού χαρακτήρα θεσμό, όπου οι μαθητές καλούνται να παρουσιάσουν μαθητικά έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έχουν δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους σε μαθήματα Πληροφορικής ή σε εκπαιδευτικές δράσεις με χρήση πακέτων Ρομποτικής.

Την ομάδα ρομποτικής του σχολείου αποτελούν οι: Αγορίτσα Χριστίνα, Αζέλη Μιχαέλα, Αργύρη Ειρήνη, Κεραμίδα Βασιλική, Γιώτη Αθανασία, Καραθανάση Στυλιάνα, Παπαχρήστου Φαίη, Χαχάμη Μαρία, Παπακωνσταντίνου Ελένη, Σταφυλά Γαλήνη, Ρέμμα Εύα, Παπαδοπούλου Ευρυδίκη, Σουφλιάς Ηλίας, Παπακώστας Κων/νος, Ροκκά Σοφία, Χαρίση Ελισάβετ, Βουτσάς Αργύρης, Βλαχοδήμου Κυριακή – Ειρήνη, Μπούγλα Ραφαέλα, Μπλαντή Κωνσταντίνα, Νάστα Κατερίνα, Πατσιάς Γιώργος, Παπαδόπουλος Βασίλης και Τσιούνης Παναγιώτης.

Οι μαθητές κατασκεύασαν ένα ρομπότ που χορεύει, επέλεξαν  τη μουσική και έγραψαν τη «χορογραφία» δημιουργώντας τα δικά τους προγραμματιστικά blocks. Ο μαθητής Πατσιάς Γιώργος κατασκεύασε ένα ρομποτικό χορτοκοπτικό μηχάνημα το οποίο οι μαθητές προγραμμάτισαν ώστε να περιποιείται τα φυτά που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του σχολείου, καθώς και να κλαδεύει το γκαζόν που βρίσκεται στην περίμετρο του. Το λογότυπο του σχολείου σχεδίασε η μαθήτρια της ρομποτικής ομάδας Αζέλη Μιχαέλα. Προπονήτριες της ρομποτικής ομάδας είναι η κ. Ζαφείρη Ευαγγελία και η κ. Σούλα Νικολέττα.

Οι προπονήτριες και η ρομποτική ομάδα ευχαριστούν την κ. Λιβανού Ελένη καθηγήτρια εικαστικών και την κ. Πλιάτσικα Αναστασία καθηγήτρια γερμανικών για τη βοήθεια στην κατασκευή της μακέτας. Ευχαριστούν επίσης το 7ο Λύκειο και τον καθηγητή κ. Σπάχο Βασίλειο για το δανεισμό εξαρτημάτων απαραίτητων για την πραγματοποίηση των κατασκευών. Τα φυτά ήταν δημιουργία του μαθητή Πατσιά Γιώργου.