Εκδρομή του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων στη Βεργίνα

Στις 13 Μαρτίου 2024 τα τμήματα γ2 και γ3 Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων πραγματοποιήσαμε μονοήμερη εκδρομή στον νομό Ημαθίας και συγκεκριμένα στη Βεργίνα και στη Βέροια. Η επίσκεψή μας έγινε στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων «Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το αποτύπωμά του στην Ιστορία», με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Αλεξάνδρα Χιώτη, την κ. Γεωργία Κολοβελώνη, την κ. Χρύσα Χαρδαλίδου και τον κ. Απόστολο Καραδήμα.
Αρχικά επισκεφτήκαμε το πολυκεντρικό μουσείο των Αιγών, όπου είδαμε, θαυμάσαμε και φωτογραφήσαμε πολλά ωραία πράγματα, όπως παλιά νομίσματα, όπλα, ρούχα κ.ά.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τους βασιλικούς τάφους στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών. Εκεί είδαμε και θαυμάσαμε το χρυσό στεφάνι που φορούσε ο βασιλιάς Φίλιππος Β΄ και τη χρυσή λάρνακα με το μακεδονικό αστέρι, η οποία περιείχε τα οστά του βασιλιά.
Τα δύο τελευταία αξιοθέατα που επισκεφτήκαμε ήταν το αρχαίο θέατρο και τα ανάκτορα. Και τα δύο βρίσκονται σε σημεία μαγευτικά και πανέμορφα. Η θέα από εκεί ήταν υπέροχη.
Μετά την απαραίτητη στάση για φαγητό, κάναμε μια σύντομη επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νομού, τη Βέροια. Σύντομα ήρθε η ώρα της επιστροφής. Περάσαμε όλοι τέλεια και μάθαμε πολλά.

Η μαθήτρια του γ3
Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου