“Από τους δεινόσαυρους στους κινδύνους του διαδικτύου”, εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων β2 και β3 γυμνασίου στη Λάρισα

Την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, οι μαθητές των τμημάτων β2 και β3 γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη γειτονική πόλη της Λάρισας. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπονούν τα δύο τμήματα.

Έτσι οι μαθητές του β2 επισκέφτηκαν το Πάρκο Δεινοσαύρων το οποίο λειτουργεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη γειτονική μας πόλη, προκειμένου να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν δικά τους κείμενα σύμφωνα με έναν από τους στόχους του προγράμματος «Ο Θαυμαστός Κόσμος του Ευγένιου Τριβιζά» στο οποίο συμμετέχουν.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα οι μαθητές του β3 επισκέφτηκαν  το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Λάρισας όπου παρακολούθησαν ένα βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο», συμπληρώνοντας έτσι τις γνώσεις τους για τις εξαρτήσεις σύμφωνα το πρόγραμμα που υλοποιούν με τίτλο «Ξέρω τι ζητάω».

Στη συνέχεια οι μαθητές και των δύο τμημάτων επισκέφτηκαν το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, έργο του πρώτου μισού του 3ου αιώνα π.Χ. και περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Συνοδοί καθηγητές ήταν οι Κούκος Πρόδρομος, Σούλα Νικολέτα, Στουκογεώργου  Αναστασία και Χιώτη Αλεξάνδρα.