Γενικές πληροφορίες

Το Σχολείο μας ιδρύθηκε το 1997 ως Μουσικό Γυμνάσιο Τρικάλων και φιλοξενήθηκε πρώτα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων και μετά στου 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στις Καρυές Τρικάλων. Τα Χριστούγεννα του 2008 έγινε η μετεγκατάστασή του στο δικό του διδακτήριο με προδιαγραφές σύγχρονου Μουσικού Σχολείου στην περιφερειακή οδό Καρδίτσας-Λάρισας κοντά στο Ριζαριό Τρικάλων.
Τον Μάιο του 2012 παραδόθηκε προς χρήση και η πολυτελής αίθουσα συναυλιών χωρητικότητας 350 ατόμων. Σκοπός της ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων -όπως και των υπολοίπων Μουσικών Σχολείων της χώρας μας- είναι η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, μέσω της Μουσικής Παιδείας χωρίς υστέρηση της Γενικής Παιδείας. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διδασκαλία μουσικών μαθημάτων παράλληλα με τα γενικά μαθήματα καθώς και τη συμμετοχή των παιδιών σε μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σήμερα έχει 260 μαθητές.

Πλεονεκτήματα του Σχολείου:

– Λειτουργεί με ολιγομελή τμήματα (Ανώτατος αριθμός μαθητών στην τάξη 24)

– Δίνει τη δυνατότητα στους ταλαντούχους μαθητές να καλλιεργήσουν στο έπακρο τα μουσικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και στους υπόλοιπους να λάβουν μια πολύπλευρη Γενική και Μουσική Παιδεία και μάλιστα δωρεάν.

– Οι μαθητές στο Μουσικό Σχολείο ξεχωρίζουν σε ήθος και συμπεριφορά.

– Δε δεσμεύει υποχρεωτικά τους μαθητές να ακολουθήσουν μουσικές σπουδές. Το Γενικό Μουσικό Λύκειο, που είναι η φυσική συνέχεια του Μουσικού Γυμνασίου, λειτουργεί όπως όλα τα υπόλοιπα Γενικά Λύκεια.

– Το διδακτικό προσωπικό Γενικής Παιδείας των Μουσικών Σχολείων επιλέγεται με βάση τα αυξημένα του προσόντα στα οποία περιλαμβάνονται: διδακτορικά, μεταπτυχιακοί τίτλοι, καλλιτεχνική καλλιέργεια, γνώση ξένων γλωσσών και προϋπηρεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περιηγηθείτε στον δικτυακό τόπο του Σχολείου μας.