Συμμετοχή του Μ.Σ. Τρικάλων στο 2ο Φεστιβάλ “Μουσική Άνοιξη”

Από τις 18 έως τις 19 Μαρτίου 2023 το Σύνολο Αστικής Λαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων είχε την τιμή να συμμετάσχει στο 2ο Φεστιβάλ “Μουσική Άνοιξη” που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς. Το φετινό Φεστιβάλ είχε τίτλο: «Δοξάτος»: Μουσικά σύνολα στα Αρχοντικά της Καστοριάς και πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν μουσικά σύνολα των Μουσικών Σχολείων Καστοριάς, Τρικάλων, Άρτας και Δράμας.

Ειδικότερα, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Συνόλου ταξίδεψαν στην Καστοριά το Σάββατο 18 Μαρτίου. Με την άφιξη στην πόλη της Καστοριάς πραγματοποιήθηκε πρόβα που αφορούσε τη σύμπραξη των Συνόλων Αστικής Λαϊκής Μουσικής των δύο σχολείων.Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιήγηση στη λίμνη Ορεστιάδα με το καράβι ¨Ολυμπία”. Το ίδιο απόγευμα το Σύνολο Αστικής Λαϊκής Μουσικής Μ.Σ. Τρικάλων συμμετείχε σε συναυλία στο Αρχοντικό Μπασάρα μαζί με τα Μουσικά Σχολεία Καστοριάς και Άρτας όπου και παρουσίασε αφιέρωμα στον συνθέτη του ρεμπέτικου Μάρκο Βαμβακάρη. Τη συναυλία ακολούθησε τραπέζι προς τιμή των προσκεκλημένων Μουσικών Σχολείων.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 10:00, μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκεύθηκαν και ξεναγήθηκαν στην εκκλησία της Παναγίας Κουμπελίδικης και στο Βυζαντινό Μουσείο της Καστοριάς. Έπειτα, στις 13:00 πραγματοποιήθηκε συναυλία – σύμπραξη των Μουσικών Σχολείων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Άργους Ορεστικού. Από τη σύμπραξη των Συνόλων Αστικής Λαϊκής Μουσικής Τρικάλων και Καστοριάς ακούστηκαν τα τραγούδια “Μαύρα μάτια” και “Τα μπλε παράθυρα σου” σε στίχους και μουσική Μάρκου Βαμβακάρη, “ο Πινόκλης” σε στίχους και μουσική Δημοσθένη Ζάττα και το παραδοσιακό “Χασάπικο Πολίτικο”.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς, τους εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους άμεσους συνεργάτες μας και υπεύθυνους του Συνόλου Λαϊκής Αστικής Μουσικής του Μ.Σ. Καστοριάς Αντώνη Νόλα και Φανή Καζέλη. Τέλος, συγχαρητήρια σε όλες και όλους τις μαθήτριες και τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων Καστοριάς, Τρικάλων, Άρτας και Δράμας που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Υπεύθυνοι καθηγητές της Δράσης: Αυγέρης Τσιρώνης, Ελένη Παππά, Μαρία Νίκα και Γεράσιμος Σιούρας.