Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις, Πρόληψη HIV/Ηπατίτιδες και Αντισύλληψη στην εφηβεία

Την Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών του σχετικά με τις Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις, Πρόληψη HIV/Ηπατίτιδες και Αντισύλληψη στην εφηβεία. Την ιδέα και οργάνωση της εκδήλωσης σχεδίασε η παιδαγωγική ομάδα εκπαιδευτικών του άξονα ”Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση ”, εστιάζοντας στη διερεύνηση της παιδαγωγικής και μαθησιακής διαδικασίας και την ανάπτυξη πολύπλευρων δεξιοτήτων των μαθητών, σε αγαστή συνεργασία με τη Δ/ση του Σχολείου.
Η ενημέρωση των μαθητών για τα ως άνω θέματα, από αρμόδιους και εξειδικευμένους επιστήμονες είναι επιτακτική και μεγάλης σημασίας, καθώς είναι κρίσιμα στην περίοδο της εφηβείας αλλά επίσης αφορούν την υγεία του ανθρώπου γενικότερα.
Η συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων με τις αρμόδιες νοσηλεύτριες του Γραφείου Ελέγχου & Πρόληψης Λοιμώξεων του Γ.Ν. Τρικάλων, κ. Καταφυγιώτη Βασιλική και κ. Κατσή Χριστίνα, ήταν άψογη. Στο διήμερο της ενημέρωσης, οι εν λόγω κυρίες παρουσίασαν εκπαιδευτικό υλικό που προέρχεται από το Υπουργείο Υγείας, και με σαφήνεια, αμεσότητα και παραστατικότητα το κοινώνησαν στους μαθητές μας, οι οποίοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και στο τέλος υπέβαλαν ουσιαστικές ερωτήσεις, που απαντήθηκαν πολύ ικανοποιητικά.
Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων ευχαριστεί τις κυρίες Καταφυγιώτη και Κατσή για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους. Επιτυχημένες εκδηλώσεις σαν αυτή, κρίνοντας από τον ζήλο των μαθητών που παρακολούθησαν, αποδεικνύουν πόσο σημαντικές είναι για την έγκυρη ενημέρωσή τους και τη γενικότερη διεύρυνση των γνώσεών τους πάνω σε καίρια και ουσιαστικά θέματα.