Προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο σχολείο μας

Η ομάδα GENesis, με τη βοήθεια φίλων της και αλληλέγγυων συγκέντρωσε ένα σεβαστό ποσό μέσω του τελευταίου της techno event στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διέθεσε για αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία πρόσφερε στο σχολείο μας. Η πρωτοβουλία αυτή, όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας, ήταν ένας συνδυασμός του πάθους της για την techno, του κοινωνικού της ενδιαφέροντος και της επιθυμίας στήριξης του πληγέντα από τις πλημμύρες πατρικού τόπου ενός εκ των μελών της.

H πορεία της ομάδας ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν αποφάσισε να κάνει το πρώτο της  techno event στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη θετική ανταπόκριση του κόσμου η ομάδα ξεκίνησε να κάνει δωρεάν ανοιχτά events, με πρώτο αυτό που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στον χώρο του ΑΠΘ με τον αλληλέγγυο σκοπό τής στήριξης των πληγέντων από τους σεισμούς στην Τουρκία και στη Συρία. Αυτό ήταν ίσως το μεγαλύτερό της event μέχρι σήμερα, στο οποίο αρκετοί DJs της Θεσσαλονίκης έπαιξαν  εθελοντικά. Ακολούθησε ένα ακόμη free rave τον περασμένο Μάιο, μετά από το οποίο η ομάδα έκανε μια παύση αφού αρκετά μέλη της βρέθηκαν για βιοποριστικούς λόγους εκτός Θεσσαλονίκης. Προς το τέλος του καλοκαιριού η ομάδα επανασχεδίασε τις δράσεις της και βλέποντας τις καταστροφές στη Θεσσαλία, αποφάσισε να κάνει ένα νέο event, ξανά στον χώρο του ΑΠΘ, με σκοπό τη στήριξη των πλημμυροπαθών. Το μέλος της ομάδας κ. Ζαχαρίας Πιάζας, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, επέστρεψε στον τόπο του και με τη βοήθεια και την εθελοντική προσφορά του κ. Γιώργου Ρίζου, εκπαιδευτικού του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, αγόρασαν τρόφιμα και είδη ανάγκης για μαθητές του Μουσικού Σχολείου, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστούν την ομάδα GENesis για την προσφορά της, καθώς και τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Γιώργο Ρίζο για τη διαμεσολάβηση και τη βοήθειά του στο όλο εγχείρημα.