Πιανιστικό απόγευμα

Video συναυλίας

Μια εκδήλωση με ιδιαίτερο λυρισμό και ευαισθησία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι παρευρέθηκαν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.
Ήταν ένα όμορφο μουσικό απόγευμα γεμάτο πιανιστικές μελωδίες των τάξεων πιάνου, υποχρεωτικού και επιλογής του Μουσικού Σχολείου.
Η εκδήλωση προετοιμάστηκε με ζήλο και μεράκι από τους υπεύθυνους καθηγητές αλλά και από τους μαθητές που την παρουσίασαν, οι οποίοι μάλιστα, επέλεξαν έναν πίνακα – εικόνα που πλαισίωσε την προσωπική εμφάνιση του καθενός, συμβατό με το είδος του έργου που ερμήνευσαν, τον συνθέτη και την εποχή που αντιπροσωπεύει.
Ιδιαίτερα θα πρέπει να αναφερθεί η προσφορά του εικαστικού κ. Στέφανου Φωλίνα, γονέα μαθήτριας της β Γυμνασίου, ο οποίος, ακούγοντας και απολαμβάνοντας τη μελέτη και προετοιμασία της κόρης του για την εν λόγω εκδήλωση, εμπνεύστηκε έναν υπέροχο πίνακα ζωγραφικής, που δώρισε στο σχολείο μας.
Ευχαριστίες από καρδιάς σε όσους μοιράστηκαν το χρόνο τους μαζί μας, ελπίζοντας πως έφυγαν ικανοποιημένοι και πλήρεις. Συγχαρητήρια στους μαθητές, στους καθηγητές και σε όσους, εμφανώς ή όχι, συνέβαλλαν στην προετοιμασία και επιτυχία της εκδήλωσης.
Είναι απαραίτητο να μην ξεχνάμε, πως η τέχνη, και ιδιαίτερα η μουσική, είναι απαραίτητη για τη σωστή διαπαιδαγώγηση, αφού καλλιεργεί την καρδιά και το πνεύμα, καθαρίζει τη σκέψη και το νου, ηρεμεί, ενώνει, και η σωστή χρήση της οδηγεί σε υπέροχα μονοπάτια γνώσης και αισθητικής. Κι όπως λέει ο κορυφαίος Ούγγρος συνθέτης και πιανίστας Franz Liszt, «Η μουσική είναι η καρδιά της ζωής. Χωρίς αυτή, δεν υπάρχει κανένα καλό και με αυτή όλα είναι ωραία»!!

Νατάσα Παπαστάθη
Καθηγήτρια πιάνου
Μουσικού Σχολείου Τρικάλων