Θερμή υποδοχή για τις «Ανοιχτές θύρες» (Open Day)

Θερμή υποδοχή για τις «Ανοιχτές θύρες» (Open Day) στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων εγκαινιάσαμε φέτος έναν νέο θεσμό, πρωτοπόρο για τα εκπαιδευτικά δεδομένα των σχολείων του νομού μας αλλά και των δημόσιων σχολείων γενικότερα, τις «Ανοιχτές θύρες» (Open Day).
Ο θεσμός του Open Day απευθύνεται τόσο σε γονείς τα παιδιά των οποίων φοιτούν ήδη σε κάποιο σχολείο, όσο και σε γονείς που βρίσκονται στη διαδικασία επιλογής σχολείου. Οι πρώτοι έχουν την ευκαιρία να δουν ένα μέρος της δουλειάς των παιδιών τους, ενώ οι δεύτεροι να δουν εν γένει τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο, το οποίο λειτουργεί ως ένα εργαστήριο σε εξέλιξη.

Έτσι, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 ανοίξαμε τις πόρτες μας και προσκαλέσαμε το κοινό της πόλης να γνωρίσει τους χώρους του σχολείου μας και να παρακολουθήσει ποικίλες δράσεις, οι οποίες συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του. Εκπαιδευτικοί και μαθητές εργαστήκαμε με κέφι και όρεξη, παρουσιάζοντας Μουσικά Σύνολα (ηλεκτρονική μουσική, βυζαντινό χορό, παραδοσιακή μουσική, σύνολο εγχόρδων, σύνολο κιθάρας, σύνολο αστικής λαϊκής μουσικής, χορωδία), θεατρικά και ποιητικά δρώμενα, θεματικές εκθέσεις.

Οι χώροι του σχολείου μας γέμισαν από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις δράσεις μας. Η θετική ανατροφοδότηση των επισκεπτών μας είναι για μας μια ανταμοιβή για όσα καινοτόμα τολμάμε, αλλά και μια ώθηση, ώστε να θέσουμε νέους στόχους.

Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι δούλεψαν για να γίνει αυτή η ημέρα ξεχωριστή, καθώς και σε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους: Τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου μας, τους γονείς των μαθητών μας και αυτούς των μελλοντικών μας μαθητών, τους συναδέλφους μουσικούς των δημοτικών σχολείων του νομού μας που ήρθαν στο σχολείο μας μαζί με τους μαθητές τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών π. Αλέξιο Κανίνα, στην Εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου Τρικκαίων κα Έφη Λεβέντη, στον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων κ. Αγαθοκλή Αζέλη, ο οποίος μάλιστα απηύθυνε έναν μεστό και έμπλεο αγάπης για το σχολείο μας χαιρετισμό κατά την έναρξη της ημέρας.

Καθώς η σύγχρονη παιδαγωγική προκρίνει ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, με τα οφέλη μιας τέτοιας προσέγγισης να είναι ευδιάκριτα σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία -και όχι μόνο, ως Μουσικό Σχολείο Τρικάλων στοχεύουμε στο να καθιερώσουμε τη συγκεκριμένη δράση, καθιστώντας την πλέον θεσμό για την πόλη μας, αλλά και να υλοποιήσουμε νέες δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η διευθύντρια
Γεωργία Κολοβελώνη, Φιλόλογος, M.Ed., MA