Οι γυναίκες στην Επανάσταση του 1821

Με διάθεση σεβασμού και αίσθημα υπερηφάνειας την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, έγινε η παρουσίαση του σχολικού εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με θέμα « Οι γυναίκες στην Επανάσταση του 1821».
Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν βιωματικά την ηρωική συμμετοχή τεσσάρων σημαντικών γυναικών του Απελευθερωτικού Αγώνα, φωτίζοντας ιδιαίτερες και άγνωστες για πολλούς πτυχές του χαρακτήρα τους.
Τη συγκινητική αυτή εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά, μαθητές του σχολείου. Στην καλλιτεχνική καθοδήγηση ήταν ο Γιώργος Παππάς ενώ τη φιλολογική επιμέλεια είχαν η Ιωάννα Ξενικάκη και η Μαρίνα Ντάσκα, εκπαιδευτικοί του σχολείου.
Η ιστορική αυτή καταγραφή των γυναικών στην επανάσταση δεν διαχωρίζει, αντιθέτως ενώνει. Οι χρυσές σελίδες της Ιστορίας δεν έχουν φύλο, ηλικία ή κοινωνική τάξη. Όλοι οι σημαντικοί άνθρωποι αυτού του πλανήτη χαρακτηρίζονται από τις ιδέες τους και κυρίως από τη δράση τους.
Τα νέα παιδιά το αισθάνονται αυτό και εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε χρέος να το ανακινούμε διαρκώς , ελπίζοντας στα καλύτερα χρόνια που θα φέρουν οι επόμενες γενιές.

Συντάκτης δελτίου τύπου: Μαρίνα Ντάσκα