Συναυλία του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής “Εγνατία οδός: Σταυροδρόμι πολιτισμών και εθνοτήτων”

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συναυλία του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων με τίτλο “Εγνατία οδός: Σταυροδρόμι πολιτισμών και εθνοτήτων”
Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων με τίτλο “Εγνατία οδός: Σταυροδρόμι πολιτισμών και εθνοτήτων”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον νέο χώρο πολιτισμού της πόλης, “Κτήριο Παπαστεριάδη”.
Το πρόγραμμα ήταν ένα μωσαϊκό μουσικών και γλωσσών με τούρκικα, ποντιακά, σεφαραδίτικα, βλάχικα, σλαβόφωνα και φυσικά ελληνόφωνα τραγούδια, τα οποία συνδέονταν με κοινό παρονομαστή την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, κα Κολοβελώνη Γεωργία, η οποία συνεχάρη τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους καθηγητές για την υλοποίηση της συναυλίας, τονίζοντας την σημασία της δημόσιας εκπαίδευσης και της δημόσιας μουσικής εκπαίδευσης.
Η παρουσία και η απόδοση των μαθητών και μαθητριών ήταν εξαιρετική, ενώ στο τέλος της συναυλίας οι συντελεστές έγιναν αποδέκτες εγκάρδιων συγχαρητηρίων των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και του φιλόμουσου κοινού της κατάμεστης αίθουσας.
Υπεύθυνοι καθηγητές του συνόλου: Καλλιάρα Δήμητρα, Καρακαλπακίδης Γιάννης, Λαζαρίδης Παναγιώτης, Πασχαλίδης Πολέμαχος
Ενορχηστρώσεις: Καρακαλπακίδης Γιάννης, Λαζαρίδης Παναγιώτης
Κείμενα: Καλλιάρα Δήμητρα, Καρακαλπακίδης Γιάννης
Ευχαριστούμε θερμά τον Στέλιο Καραγιώργο για την στήριξη και την βοήθειά του, το «Κτήριο Παπαστεριάδη» και το e-trikala για την ευγενική παραχώρηση του χώρου, όλους όσους παρευρέθηκαν στην συναυλία και φυσικά τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας για την εμπιστοσύνη.
Εκ μέρους του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων,
Η υπεύθυνη,
Καλλιάρα Δήμητρα, ΠΕ79.01