Τελετή αποφοίτησης στο Μουσικό σχολείο Τρικάλων

Την Τετάρτη στις 28 Ιουνίου 2017 και  ώρα 8:30 το βράδυ στο προαύλιο του σχολείου μας αποχαιρετήσαμε τους μαθητές της τρίτης Λυκείου. Η τελετή ξεκίνησε με την αλφαβητική πρόσκληση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, συνεχίστηκε με τους αποχαιρετιστήριους λόγους που εκφώνησαν πρώτα ο κ. Αγαθοκλής Αζέλης, φιλόλογος και ένας από του υποδιευθυντές του σχολείου μας, έπειτα η κ. Μπραζιτίκου Ελένη, πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων, η οποία έδωσε τον λόγο και σε δυο μητέρες μαθητών μας, στην κ. Καλαμπάκα Μεταξία, μητέρα του μαθητή μας Χρυσόστομου Καλαμπάκα και στην κ. Αθηνά Ντίνα, μητέρα της μαθήτριάς μας Ραφαηλίας Ντίνα και ολοκληρώθηκαν με τον αποχαιρετιστήριο λόγο του Μανώλη Καραβίδα, ο οποίος εκπροσώπησε τους μαθητές της τρίτης Λυκείου. Συγκίνηση για τον αποχωρισμό, αναπόληση ήδη των μαθητικών χρόνων και ευγνωμοσύνη για ένα σχολείο που πρόσφερε πολλά ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα των ομιλιών.

Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία και την ορχήστρα της παραδοσιακής μουσικής. Την επιμέλεια της χορωδίας είχαν οι καθηγήτριες κ. Μαρία Κοσβύρα και κ. Δήμητρα Κοσβύρα και της ορχήστρας η καθηγήτρια κ. Σοφία Χαλιάσα. Οι μαθητές της τρίτης Λυκείου υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας της φυσικής αγωγής του σχολείου μας, της κ. Ελένης Αργυροπούλου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς . Το προαύλιο του σχολείου μας είχε από νωρίς ετοιμαστεί με την απαραίτητη διακόσμηση, υπό τη φροντίδα των καθηγητριών κ. Μαρίας και Δήμητρας Κοσβύρα: ένα στεφάνι από παπαρούνες, παραδοσιακά μοτίβα καταλλήλως φωτισμένα, ρεσώ και διακοσμητικά στα τραπέζια και όλα ταιριαστά για μια τέτοια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και νοσταλγία. Συγκίνηση για γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι αποχαιρέτησαν μαθητές που φοιτούσαν στο σχολείο μας για έξι χρόνια και ήδη νοσταλγία για τους μαθητές μας, απόφοιτους  τώρα πια οι οποίοι φάνηκαν έτοιμοι για το νέο βήμα στη ζωή τους. Οι αποχαιρετισμοί, όταν έχουν προηγηθεί ημέρες δημιουργικές και χαρούμενες, είναι απλώς μια ευκαιρία για γιορτή και σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φίλοι πλαισίωσαν την τελετή μας. Όλοι γεύτηκαν τα εδέσματα του μπουφέ μας. Είχαμε δε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε μαθητές και καθηγητές από το Βέλγιο στο πλαίσιο προγράμματος, που εκπονείται στο σχολείο μας από τους καθηγητές κ. Ευαγγελία Σύρρου,  κ. Χρήστο Κωστάκη και  κ. Δήμητρα Κοσβύρα με τον τίτλο «Γέφυρες Πολιτισμού». Η πολυεθνική παρέα χόρεψε και τραγούδησε μέχρι αργά τη νύχτα.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους, να ωφεληθούν από τα διδάγματα των έξι χρόνων στο σχολείο και να ζήσουν μια όμορφη ζωή. Εμείς ούτως ή άλλως είμαστε περήφανοι που τους είχαμε μαθητές και τους βοηθήσαμε κατά το δυνατόν.

Η διευθύντρια

Βασιλική Λύτρα