Το Μουσικό σχολείο στο 8ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων συμμετείχε για 5η συνεχόμενη χρονιά με ψηφιακά έργα, στο (φετινό) 8ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, την Παρασκευή 20 Απριλίου, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Πολύ όμορφη εκδήλωση σε ένα εξαιρετικό χώρο, με άψογους διοργανωτές.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους και διοργανώνεται σε 13 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Δύο ομάδες μαθητών της Α΄ λυκείου, στα πλαίσια των δημιουργικών εργασιών στο μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής, αφού εργάστηκαν με πολύ όρεξη, υπομονή και επιμονή, δημιούργησαν δύο multiplayer εφαρμογές για κινητές συσκευές με το AppInventor. H πρώτη είναι το γνωστό παιχνίδι Τρίλιζα, το οποίο ονόμασαν Thriliza, στο οποίο οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ο καθένας από την δική του συσκευή. Οι δημιουργοί της εφαρμογής είναι οι Ζαχαράκης Αντώνης, Μπίλλας Βαγγέλης και Λιάππης Νίκος. Η δεύτερη εφαρμογή ονομάζεται Quizlandcommunity, και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να δημιουργήσουν quiz τα οποία αποθηκεύονται στο διαδίκτυο ή/και να ανακτήσουν quiz από το διαδίκτυο, να τα απαντήσουν και να βαθμολογηθούν σε αυτά. Οι δημιουργοί της εφαρμογής

είναι οι Ραφαηλία Γιαννιώτη και Δανάη Λουκά λη.

Το φεστιβάλ παρακολούθησε το τμήμα Α1 λυκείου με συνοδούς εκπαιδευτικούς την υπεύθυνη καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Νικολέττα Σούλα και την κ. Σύρρου Ευαγγελία καθηγήτρια Γαλλικών του σχολείου. Μετά το τέλος του Φεστιβάλ, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν  στα οθωμανικά λουτρά από την κ. Κατερίνα Γιαννοπούλου, αρχαιολόγο που εργάζεται ως φύλακας στο Μουσείο.