Το Σχολείο μας στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Σχολείο μας συμμετείχε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το οποίο διεξήχθη στο Μουσείο Τσιτσάνη. Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες για τις οποίες εργάστηκαν με πολύ όρεξη και μεράκι. Συγκεκριμένα:
Οι μαθήτριες της γ’ γυμνασίου, Γραδούλα Ειρήνη, Καλλιντέρη Μαριάννα, Μουτσίκα Φοίβη Μπανάσιου Μαρία, Μπλαντή Κωνσταντινα, Νάστα Κατερίνα, Σπυροπούλου Τατιάνα, Τριανταφύλλου Ασπασία και Τσιαγκλή Καλλιόπη παρουσίασαν την εργασία «Parking sensor με Arduino». Συγκεκριμένα, δημιούργησαν με τον μικροελεγκτή Arduino έναν αισθητήρα παρκαρίσματος τον οπoίο προσάρμοσαν σε ένα ρομποτικό όχημα EV3. Η εργασία υλοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Ζαφείρη Ευαγγελία και την κ. Σούλα Νικολέττα.
Οι μαθητές της α’ Λυκείου, Κουκουλέτσου Κατερίνα, Μαυρομμάτη Χριστιάνα, Παπανικολάου Φώτης, Σουφλιά Τσαμπίκα, Παπασίμου Ελένη και Παπαπαναγιώτου Αλέξανδρος, παρουσίασαν την εργασία «Ρομποτικός Λαβύρινθος». Συγκεκριμένα, προγραμμάτισαν ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα EV3, το οποίο έχει τη δυνατότητα, αφού τοποθετηθεί στην είσοδο ενός λαβύρινθου, να βρίσκει την έξοδο του. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήθηκαν κατάλληλα προγραμματιστικά blocks και τρεις αισθητήρες. Η εργασία υλοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής της α’ λυκείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Σούλα Νικολέττα.
Τους μαθητές συνόδευσε στο Φεστιβάλ η καθηγήτρια βιολογίας του σχολείου κ. Γιαννοπούλου Κατερίνα.