Επίσκεψη Γ Λυκείου στα ΤΕΦΑΑ στο πλαίσιο του προγράμματος “Ανοιχτές θύρες”

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου η Γ’ Λυκείου του Μουσικού σχολείου επισκέφτηκε το ΤΕΦΑΑ της πόλης μας στο πλαίσιο του προγράμματος “Ανοιχτές θύρες” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος του προγράμματος είναι η Άμεση επαφή των μαθητών με το Ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα και τις σπουδές στα Τμήματα του.

Κατά την επίσκεψή μας, αρχικά η Αναπληρώτρια καθηγήτρια κα Αλεξάνδρα Μπεκιάρη παρουσίασε το Τμήμα στο αμφιθέατρο, μιλώντας μας για τους στόχους, τη διδασκαλία, τις έρευνες που πραγματοποιούνται στο Τμήμα, τα προγράμματα ERASMUS καθώς και θέματα φοιτητικής ζωής και τη σχέση του Τμήματος με τη Διεθνή Επιστημονική κοινότητα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε για τους μαθητές μας η αναφορά στη διαφορά μετάδοσης της γνώσης μεταξύ της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έπειτα η Διευθύντρια του Εργαστηρίου πληροφορικής κα Παπαστεργίου Μαρίνα, μας παρουσίασε τη συμβολή της πληροφορικής στον αθλητισμό, μέσα από εφαρμογές και προγράμματα που αναπτύχθηκαν στο συγκεκριμένο εργαστήριο.

Στη συνέχεια υποψήφιοι διδάκτορες φοιτητές, μας ξενάγησαν στο εργαστήριο Εμβιομηχανικής, όπου είδαμε τη γραφική απεικόνιση της κίνησης του ανθρωπίνου σώματος με τη βοήθεια αισθητήρων, στο εργαστήριο φυσιολογίας της άσκησης και στο εργαστήριο Προπονητικής. Σε όλα τα εργαστήρια είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους, τον σύγχρονο εξοπλισμό τους και να λύσουμε κάποιες απορίες μας με τη βοήθεια των υπευθύνων.

Ως συνοδοί καθηγητές ευχαριστούμε το ΤΕΦΑΑ για την εγκάρδια υποδοχή και την ξενάγηση στους χώρους του τμήματος.

Αργυροπούλου Ελένη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Παππἀς Γεώργιος, Καθηγητής Μουσικής

Κούκος Πρόδρομος, Καθηγητής Μουσικής