Γιορτή για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας

Σε δύο εμβληματικές μορφές του αντιδικτατορικού αγώνα, τον Αλέκο Παναγούλη και τον Σπύρο Μουστακλή, ήταν αφιερωμένη η σημερινή γιορτή στο σχολείο μας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δύο σημαντικούς αγωνιστές, δύο ήρωες που δεν λύγισαν αλλά αντιτάχθηκαν με σθένος στο δικτατορικό καθεστώς. Παράλληλα, παρακολούθησαν τα βασικά γεγονότα της εξέγερσης μέσα από την προβολή σπάνιου αρχειακού υλικού και την ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων, τα οποία πλαισιώθηκαν από τραγούδια.
Την επιμέλεια της γιορτής είχε η φιλόλογος Δρ. Φανή Μπαλαμώτη, συνεπικουρούμενη από τη γράφουσα Γεωργία Κολοβελώνη. Τις ενορχηστρώσεις του μουσικού μέρους επιμελήθηκε ο Γιάννης Μπέης, με το Σύνολο Μοντέρνας Μουσικής του σχολείου. Συμμετείχαν οι μουσικοί Τάνια Πάβλοβιτς, Κωνσταντίνος Γοράντης, Αποστόλης Καραδήμας. Την τεχνική υποστήριξη ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Αυγέρης Τσιρώνης και Γιάννης Καρακαλπακίδης, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.
Συγχαίρουμε από καρδιάς τους μαθητές για την υπέροχη γιορτή που παρουσίασαν, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που τους καθοδήγησαν, ώστε να επιτύχουν αυτό το άρτιο αποτέλεσμα!
Η διευθύντρια
Γεωργία Κολοβελώνη, Φιλόλογος, M.Ed., MA