Τα Μουσικά Σχολεία Τρικάλων και Καβάλας συναντήθηκαν στο Μουσείο Τσιτσάνη για μία ξεχωριστή συναυλία

Το Μουσείο Τσιτσάνη έγινε το πάλκο που φιλοξένησε μία αξέχαστη συναυλία του Λαϊκού Συνόλου του Μουσικού Σχολείου Καβάλας σε συνεργασία με το Σύνολο Αστικής Λαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου. Με ένα ποικίλο πρόγραμμα, οι μαθητές ενώθηκαν με την ουσία και το πνεύμα της μουσικής σύμπραξης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Σύνολο Αστικής Λαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων που παρουσίασε ένα δείγμα από τις διάφορες θεματικές με τις οποίες έχει ασχοληθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Από τραγούδια με επαγγέλματα μέχρι τη μουσική του Μάρκου Βαμβακάρη και το Ρεμπέτικο της Κατοχής, οι μαθητές αναδείχθηκαν σε αληθινούς εκφραστές της λαϊκής μας μουσικής.
Ακολούθησε το Μουσικό Σχολείο Καβάλας παρουσιάζοντας τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη. Με εκπληκτικές εκτελέσεις και ερμηνείες, οι μαθητές μας ταξίδεψαν στον κόσμο της μουσικής του μεγάλου συνθέτη.
Η εκδήλωση έκλεισε με μαθητές και των δύο σχολείων να συμπράττουν στη σκηνή.
Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν ένα μείγμα από λάτρεις της μουσικής, εκπαιδευτικούς και γονείς, όλοι ενθουσιασμένοι από το ταλέντο και την προσπάθεια των νέων μουσικών.
Η συναυλία αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να εκφράσουν την αγάπη τους για τη μουσική, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους μπροστά σε ένα κοινό που τους υποστηρίζει και τους ενθαρρύνει.
Τέλος, η συμμετοχή σε τέτοιες δράσεις αποτελεί σημαντικό μέρος της αποστολής μας για την προαγωγή της μουσικής εκπαίδευσης και του πολιτισμού στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων.

Αυγέρης Τσιρώνης