Συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων με την Ι.Μ. Σταγών & Μετεώρων για τους Τρεις Ιεράρχες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στην Καλαμπάκα η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σταγών Μετεώρων σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων προς τιμήν της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Στην εκδήλωση συμμετείχε το Χορωδιακό Σύνολο και το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής του σχολείου τα οποία και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα. Οι μαθητές ερμήνευσαν υποδειγματικά ύμνους και τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου μαγεύοντας το κοινό. Το χορωδιακό σύνολο απαρτίζεται από μαθητές της Α’ και Β’ γυμνασίου με στόχο την ανάπτυξη φωνητικών και ακουστικών δεξιοτήτων μέσα από τη χορωδιακή εμπειρία. Υπεύθυνες συνόλου είναι οι κ.κ. Μιχαλούλη Νάντια, Παππά Ελένη (πιάνο), Πέτκογλου Θεανώ και Γεωργίου Φωτεινή. Στην εκδήλωση συμμετείχε η καθηγήτρια φλάουτου του σχολείου κ. Τσερώνη Ειρήνη.
Στο σύνολο ποικίλης μουσικής συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου που φοιτούν σε όλα τα όργανα. Το σύνολο ποικίλης μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων έχει αναπτύξει αξιόλογο έργο με πολλαπλές συναυλίες και εκδηλώσεις εντός και εκτός της πόλης των Τρικάλων με κορυφαία στιγμή τη εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Υπεύθυνος του συνόλου είναι ο κ. Κοφίνας Νίκος με συνεργάτη τον κ. Α. Καραδήμα.
Οι αλληλεπιδράσεις που δημιουργούνται σε ένα μουσικό σύνολο βοηθούν τα παιδιά να βρουν την μουσική τους ταυτότητα και να έχουν πολλαπλά οφέλη τα ίδια σαν προσωπικότητες.

Μιχαλούλη Νάντια