Μελωδικά Χριστούγεννα από τη Χορωδία και το Σύνολο Αστικής Λαϊκής Μουσικής

Φωτογραφίες και video.

Τρίκαλα, 22 Δεκεμβρίου 2023 — Το πνεύμα των Χριστουγέννων πήρε σάρκα και οστά στον Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο στον Μύλο Ματσόπουλου καθώς δύο δυναμικές μουσικές ομάδες, η Χορωδία της α’ και β’ Γυμνασίου και το Σύνολο Αστικής Λαϊκής Μουσικής, πλέξανε μια γιορτινή κόκκινη κλωστή από μαγικές μελωδίες σε μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη συναυλία.
Η συναυλία ξεκίνησε με τις αρμονικές φωνές του Χορωδιακού Συνόλου, που χάρισαν στο κοινό Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλο τον κόσμο που αντηχούσαν με τη ζεστασιά και τη χαρά της εποχής. Οι αγγελικές αρμονίες τους μετέφεραν τους θεατές σε έναν κόσμο νοσταλγίας, ξυπνώντας αγαπημένες αναμνήσεις και εξάπλωντας το πνεύμα της ενότητας.
Ακολούθησε η εμφάνιση του Συνόλου Αστικής Λαϊκής Μουσικής, το οποίο με την εκλεκτική του παρουσία έφερε ένα μοναδικό αέρα στην εκδήλωση. Ενσωματώνοντας την ουσία των λαϊκών τραγουδιών στο θέμα των επαγγελμάτων, η ορχήστρα κατέκτησε το κοινό με ρυθμικές μελωδίες που γιόρταζαν την πολυμορφία των επαγγελμάτων μέσα από τη μουσική. Από ζωηρά τραγούδια που απεικονίζουν τη ζωή των σφουγγαράδων μέχρι συναισθηματικά τραγούδια που τιμούν τους βαρκάρηδες, η εμφάνισή τους ήταν μια γιορτή της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ουσίας της σκληρής δουλειάς.
Η συνύπαρξη αυτών των δύο διακριτών αλλά αρμονικών μουσικών συνθέσεων δημιούργησε ένα περιβάλλον γεμάτο χαρά, πολιτιστικό πλούτο και ένα ιδιαίτερο αίσθημα ενότητας.
Η συναυλία ήταν μια γιορτή της παράδοσης, της κοινότητας και του γιορτινού πνεύματος. Το Χορωδιακό Σύνολο και το Σύνολο Αστικής Λαϊκής Μουσικής ανέδειξαν όμορφα τη μαγεία των Χριστουγέννων και τον πολιτιστικό πλούτο που κρύβει η λαϊκή μουσική.
Ο Δημοτικός Κινηματογράφος στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο Ματσόπουλου αποτέλεσε τον ιδανικό χώρο για αυτήν τη μαγική εκδήλωση, προσφέροντας ένα φιλόξενο περιβάλλον για λάτρεις της μουσικής και οικογένειες για να απολαύσουν το μουσικό θέαμα.
Υπό τη διοργάνωση του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, αυτή η ζεστή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση υπήρξε απόδειξη της δύναμης της μουσικής και του ταλέντου των μαθητών οι οποίοι απέδωσαν τα μέγιστα.

Υπεύθυνοι Καθηγητές:
Χορωδιακό Σύνολο: Μιχαλούλη Νάντια, Παππά Ελένη, Πέτκογλου Θεανώ, Τσερώνη Ειρήνη
Σύνολο Αστικής Λαϊκής Μουσικής: Τσάτσας Νικόλαος, Τσιρώνης Αυγέρης