Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων στους Η’ Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες

“Τα όρια της γλώσσας μου καθορίζουν τα όρια του κόσμου μου”, διατύπωσε σοφά ο Wittgenstein.

Ο λόγος μας εκφράζει αυτό που είμαστε και στις 11-12 Απριλίου 2024, οι μαθητές των λυκείων του νομού είχαν την ευκαιρία να το ανακαλύψουν στην επιτυχημένη διοργάνωση των Η’ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων. Πέντε συμμετέχοντες μαθητές του σχολείου μας βίωσαν τη χαρά της μέθεξης σε αγώνες λόγου μη αποσκοπώντας σε γλωσσικό πρωταθλητισμό παρά δράττοντας την ευκαιρία να σκεφτούν μόνοι τους…!
Διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά ότι οι εναλλακτικές μορφές μάθησης αποτελούν αξία ανεκτίμητη σήμερα που “ο πολιτισμός της εικόνας και του like”απειλεί να ξεκάνει ό,τι υγιές απέμεινε στην ψυχή των παιδιών και που το στείρο εκπαιδευτικό σύστημα επιμένει να θεωρεί σπαταλημένο τον χρόνο που αφαιρείται από την παραδοσιακή διδασκαλία στην τάξη.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές Κωνσταντίνο Ζάχο και Στέφανο Κόπανο, στις μαθήτριες Ευαγγελία Κολοβελώνη, Ελένη Κόγια και Μαρία Κοφίνα που συμμετείχαν στους Ρητορικούς Αγώνες ως ομιλητές καθώς και στους Ανάργυρο Τσιγαρίδα και Κωνσταντίνο Σακελλάρη, χρονομέτρες.
Θερμές ευχαριστίες και στις εκλεκτές συναδέλφους μου, Σπυριδούλα Καραγιάννη, Αλεξάνδρα Χιώτη και Μαρία Παλαπανίδου που με προθυμία και χαρά στήριξαν την προσπάθεια τιμώντας το λειτούργημα τους.

Μαρία Αγναντή, φιλόλογος